Dylan van meurs band

De zoon van de legendarische Ad van Meurs staat sinds november weer regelmatig op het podium en brengt met zich mee: zijn band, een boeiende mix van eigen werk, nummers van Ad van Meurs en enkele bekende covers én belooft een preformance vol muzikale veelzijdigheid neer te zetten.

TUNEY STAGE | VR 16 AUGUSTUS

morphine ridges

Helemaal uit Berlijn: de donkere country riffs, lapsteel gitaar en krakende, donkere vocals van Morphine Ridges. De nieuwe groep van Andreas Miranda weet je in te pakken. Miranda raakte in de ban van western tijdens zijn chemotherapietraject, waaruit dit project volgde. Hun debuutsingle ‘Route 36’ is al te beluisteren, als je een voorproefje wil.

UNDERGROUND STAGE | VR 16 AUGUSTUS

De vloek

De Vloek voert je mee naar vervlogen tijden, die soms bevreemdend anders, soms juist verrassend herkenbaar zijn. Met verhalen van ongewenste zwangerschappen, gefnuikte liefdes, bittere jaloezie en brute moord… Elk lied een eigen verhaal en met gitaren en twee stemmen, aangevuld met mandocello, dan weer met mandoline, ukelele, banjo, mondharmonica geeft De Vloek elk lied ook muzikaal een geheel eigen sfeer.

TUNEY STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

Bayline

Bayline is een melodieuze punk/rock band. In een tijd waarin alles tot stilstand kwam besloten de vijf leden van Bayline een band te starten. Hun catchy, melodische en rauwe rock is de perfecte uitlaatklep om jezelf even lekker te laten gaan.

UNDERGROUND STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

alphamay

Het Duitse ALPHAMAY is een toonaangevende synthpop en darkwave sensatie, die video, licht muziek en geluid laten samensmelten tot een ware ervaring. Welkom bij de elektronische avantgarde!

UNDERGROUND STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

Prima Potlood

Prima Potlood, in de Mortel opgericht met Lieshoutse en Boerdonkse invloeden. Is een alternatieve coverband. Een aantal van hun grootste inspiratiebronnen zijn The Hives, Nirvana, Green Day en Foo Fighters.

UNDERGROUND STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

TRUE ZEBRA

Belgische Electronic Einzelgänger True Zebra beweegt de donkere ruggegraat van de ziel met met strakke grooves, industrial-esque rytmes en spooky melodieën gevuld met spanning. Electrorock op het kruispunt van electro, wave, industrial en antipop. 

UNDERGROUND STAGE | VR 16 AUGUSTUS

Cindy peress

Cindy Peress is een echte scene veteraan die blues en soul perfect weet te combineren in haar muziek. Ze heeft bij veel bands gespeeld en als sessiemuzikant gewerkt, maar heeft ook een gigantisch eigen repetoire.

TUNEY STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

FRANk & wij

33 jaar geleden samen begonnen als Do The Dishes en nu weer samen als Frank & Wij om muziek te spelen zoals ze het bedoeld hebben. De Gemertse Pieter van den Elsen komt samen met Frank van Grootel, langs met luisterliedjes uit de folk en americana. Nummers waar ze zelf veel mee hebben, die ze gaan spelen tot de muzikale en lichamelijke koek op is.

TUNEY STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

dj lamot

DJ Lamot ontdekte in de jaren ’80 de housemuziek. Een tijd waarin de dikke 808-beats zich vermengde met de rook, zwevend tegen een krachtige subwoofer. De rest is geschiedenis: Hij heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de elektronische muziekscene in de regio, waar zijn passie voor de underground en zijn unieke geluid leidend zijn gebleven.

UNDERGROUND STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

the ax effect

Met een frontman die drums en vocals doet belooft The Ax Effect een unieke mix van hardrock, metal en punk met een houthakkersrandje. Ze staan garant voor een gigantische bak energie live.

UNDERGROUND STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

ruud van den boogaard

Ruud van den Boogaard speelde als gitarist/zanger eerder al met JW Roy, Bjorn van der Doelen en Martijn Kuijten en Frank Lammers, maar hij kan meer. Solo zingt hij in het Brabants en voert hij de strijd met drank, vrouwen, verliefdheid, trouw, spijt en de dood, want ook die onderwerpen vermijdt hij niet. Met zijn treffende humor, droog cynisme en directe openheid weet hij het publiek mee te slepen.

TUNEY STAGE | VR 16 AUGUSTUS

evrin & friends

Achter Evrin gaan jazz-en blueszangeres Eefje Terschegget en singer-songwriter Riny Raijmakers schuil, een stel dat elkaar 11 jaar geleden tegen het lijf liep en besloot hun verschillende invloeden te bundelen in een folkrootsy mix van Americana, Blues, Jazz en Country. Al snel ontstond er een organische mix van de jazzy/bluesy stem van Evi en singer/songwriter Riny.

TUNEY STAGE | ZA 17 AUGUSTUS

DJ kaos

Kommen Tanzen! DJ KAOS brengt onder de noemer electrotrash de hardste underground hardcore. Een bonte mix van Berlin techno, house classics en electro. Trashy maar dansbare tunes voor after midnight.

UNDERGROUND STAGE | VR 16 AUGUSTUS

vinylclub live

Vinyl is helemaal terug en daar haken wij op in! Dat met een heuse vinyl area op het terrein. De dj’s van de maandelijkse Vinylclub in De Bunker hosten op vrijdag en zaterdag Vinylclub Live. Een sfeervol aangekleed tentje zal alleen muziek van het zwarte goud uit de speakers knallen. Ok, er zal ook wel wat gekleurd vinyl tussen zitten, maar dat de muziek divers zal zijn, staat absoluut vast.

Onder anderen DJ 80, DJ Streeder, DJ MG, DJ Firefly en DJ Bikkie draaien disco, pop, funk, metal, hiphop en nog veel meer. Dansen mag, nee, moet!

VINYL AREA | VR 16 EN ZA 17 AUGUSTUS

paper graffiti

Ben jij ook zo dol op knutselen? Tijdens Zebra kan je bij de bibliotheek je eigen krukje beplakken met je favoriete tijdschriften. De bieb zorgt voor de tijdschriften en het krukje, jij zorgt voor veel knutselplezier! (5 euro)

DE BIBLIOTHEEK | ZA 17 AUGUSTUS